Preskoči na glavni sadržaj

2020. u brojevima

U godini iza nas, DGK Eagle sudjelovao je na natjecanjima Hrvatske disc golf lige te je aktivno provodio razne klupske aktivnosti, od rekreativnih turnira i klupske lige do promotivnih akcija u sklopu Festivala sportske rekreacije te Studentskog dana na Platku.

Natjecanja

Nakon odigranih 6 kola ovogodišnje Hrvatske disc golf lige, DGK Eagle drži čvrsto treće mjesto. Klub je zabilježio nastupe na svim turnirima HDGL-a te na Prvenstvu Hrvatske. Nastupe na turnirima zabilježilo je 13 različitih igračica i igrača DGK Eagle. Od pojedinačnih rezultata u HDGL-u izdvaja se pobjeda Božidara Marića na turniru Platak DG Open 2020, dva druga mjesta - Marić (Mars Springs) i Bošnjaković (DiscOver Platak 2020) te dva treća mjesta - Tuhtan (Spa Hills) i Marić (Poreč Open 2020). 

Na nikad zanimljivijem Prvenstvu Hrvatske nastupila su četiri igrača u MPO diviziji, Marić je osvojio 5. mjesto, Bošnjaković 8., Tuhtan 9., a Drinković je turnir završio na 12. mjestu.

U sklopu turnira Vladar Martinuševca odigran je i revijalni turnir parova, na kojem su pobjedu odnijela braća Tuhtan.

Disc golf bacanje

Klupske aktivnosti

DGK Eagle sudjeluje u organizaciji turnira i prezentacija u sklopu sportskih događanja na RSRTC Platak. 
U protekloj godini održana su 2 međunarodna PDGA turnira - Platak DG Open 2020 (30.-31.5.) te DiscOver Platak 2020 (1.-2.8.). Na tim turnirima nastupilo je 32, odnosno 29 igračica i igrača. S obzirom na okolnosti oko COVID-19 pandemije možemo biti zadovoljni tim brojkama.

Kroz 2020. godinu održan je i rekreativni turnir u sklopu Sportskog lica Platka (22.8.2020.), mini-turnir u sklopu Jako male Fiumanke - finale Festivala sportske rekreacije (19.9.2020.) te klupska Jesenska liga (kolovoz, rujan).

Klub je održao tri prezentacije disc golfa u sklopu Festivala sportske rekreacije te prezentaciju sporta studentima u sklopu Studentskog olimpijskog dana na Platku (20.9.2020.). Na promotivnim manifestacijama disc golf je upoznalo stotinjak ljudi koji su kroz informacije na štandu te na pokaznim vježbama na terenu naučili osnove igre te tehnike bacanja. 

Članstvo

Disc golf klub Eagle 2020. godinu zaključuje sa 17 aktivnih članova (3Ž i 14M). Po dobnim skupinama raspodjela je sljedeća: do 20 god. 1 član, 21-30 god. 3 člana, 31-40 god. 13 članova.

Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

Cernik Open 2024 (DiscOver Balkan Tour) - Tuhtan i Bošnjaković najbolji!

Vikend 22. i 23. lipnja bio je rezerviran za završnicu ovogodišnjeg DiscOver Balkan disc golf Tour-a  u slavonskom Cerniku na prekrasnom terenu uz jezero Bačica. Na turniru je nastupilo troje predstavnika DGK Eagle: Vjeran Tuhtan , Josip Bošnjaković i Marin Grbac kojima je ovaj turnir bio nova prilika za sakupljanje bodova u Hrvatskoj disc golf ligi. Vjeran Tuhtan i Josip Bošnjaković (DGK Eagle) Nakon prve runde igrane po ekstremnim vrućinama (36°C), Vjeran i Josip dijelili su šesto mjesto s 4 bacanja zaostatka za vodećim Petrovičem (SLO), dok je Marin bio odmah iza na 8. mjestu. Popodnevna runda donijela je malo osvježenje, a polovicom runde započelo je veliko nevrijeme te je ista i prekinuta te odgođena za nedjelju ujutro. Nakon odigranih 10 staza, Vjeran je ostvario izvrsnih -7 te se u potpunosti približio vodećima. U noći na nedjelju pojavila se crijevna viroza kod 10ak igrača, uključujući naše Vjerana i Marina. Dobar subotnji rezultat bio je katalizator ozdravljenja te je Vjeran

Prvenstvo Hrvatske 2024. - Tuhtan obranio titulu

Dvanaesto izdanje Prvenstva Hrvatske igralo se 6. i 7. srpnja 2024. u Cerniku kraj Nove Gradiške. Naš klub predstavljali su: Vjeran Tuhtan, Josip Bošnjaković i Ivan Brajković. Nakon odigrane tri runde po 18 staza te finala na 9 staza naš Vjeran je obranio titulu Prvaka Hrvatske s čak 7 bacanja prednosti ispred Sudžukovića (DGK Varaždin) i Harambašića (DGK Lagoda). Josip je na kraju završio na 8. mjestu nakon tri runde, sa samo 2 bacanja zaostatka za 5. mjestom te je ostao bez finala, kao i Ivan koji je turnir završio na 13. mjestu.  Osjećaj je fantastičan, pred dva tjedna na istom terenu osvojio sam turnir u sklopu DiscOver Balkan Disc Golf Tour-a, što je bio pokazatelj da mogu očekivati dobar rezultat na PH, ali i dodatni teret. Iz runde u rundu samopouzdanje je raslo, kao i prednost nad pratiteljima sve do finalne runde gdje je cilj bio ne izgubiti prednost od 9 bacanja što sam nakraju i uspio te osvojio svoje drugo uzastopno Prvenstvo.    - rekao je Vjeran

HDGL: Otvaranje sezone u Varaždinskim Toplicama

Uzbuđenje raste jer najavljujemo početak nove sezone Hrvatske disc golf lige! Prvo kolo, turnir Mars Springs, bit će održan 9. i 10. ožujka u Varaždinskim Toplicama. Ozračje će biti nabijeno pozitivnom energijom, a očekujemo veliku borbu jer je za otvaranje sezone prijavljeno više od 50 igrača. U prvom kolu, DGK Eagle predstavljat će 6 članova te će se boriti za bodove u 3 kategorije. Vjeran, Josip, Marin i Val boduju se za 1. HDGL, Marina za 1. HDGLŽ te Nino za 2. HDGL. Liga se odvija u četiri kategorije: 1. HDGL, 1. HDGLŽ, 2. HDGL i 2. HDGLŽ. Svaka kategorija donosi svoju jedinstvenu dinamiku i uzbuđenje, čime se omogućava svakom igraču da pronađe svoje mjesto u ovom uzbudljivom sportu. Sezona će obuhvatiti ukupno 10 kola, od kojih će svako biti odigrano na drugom terenu diljem Hrvatske. To znači da nas čeka raznolikost terena, različite taktike i izazovi, stvarajući dinamičnu i uzbudljivu sezonu, a u prosincu će se pokazati koji igrači i kl