Preskoči na glavni sadržaj

2020. u brojevima

U godini iza nas, DGK Eagle sudjelovao je na natjecanjima Hrvatske disc golf lige te je aktivno provodio razne klupske aktivnosti, od rekreativnih turnira i klupske lige do promotivnih akcija u sklopu Festivala sportske rekreacije te Studentskog dana na Platku.

Natjecanja

Nakon odigranih 6 kola ovogodišnje Hrvatske disc golf lige, DGK Eagle drži čvrsto treće mjesto. Klub je zabilježio nastupe na svim turnirima HDGL-a te na Prvenstvu Hrvatske. Nastupe na turnirima zabilježilo je 13 različitih igračica i igrača DGK Eagle. Od pojedinačnih rezultata u HDGL-u izdvaja se pobjeda Božidara Marića na turniru Platak DG Open 2020, dva druga mjesta - Marić (Mars Springs) i Bošnjaković (DiscOver Platak 2020) te dva treća mjesta - Tuhtan (Spa Hills) i Marić (Poreč Open 2020). 

Na nikad zanimljivijem Prvenstvu Hrvatske nastupila su četiri igrača u MPO diviziji, Marić je osvojio 5. mjesto, Bošnjaković 8., Tuhtan 9., a Drinković je turnir završio na 12. mjestu.

U sklopu turnira Vladar Martinuševca odigran je i revijalni turnir parova, na kojem su pobjedu odnijela braća Tuhtan.

Disc golf bacanje

Klupske aktivnosti

DGK Eagle sudjeluje u organizaciji turnira i prezentacija u sklopu sportskih događanja na RSRTC Platak. 
U protekloj godini održana su 2 međunarodna PDGA turnira - Platak DG Open 2020 (30.-31.5.) te DiscOver Platak 2020 (1.-2.8.). Na tim turnirima nastupilo je 32, odnosno 29 igračica i igrača. S obzirom na okolnosti oko COVID-19 pandemije možemo biti zadovoljni tim brojkama.

Kroz 2020. godinu održan je i rekreativni turnir u sklopu Sportskog lica Platka (22.8.2020.), mini-turnir u sklopu Jako male Fiumanke - finale Festivala sportske rekreacije (19.9.2020.) te klupska Jesenska liga (kolovoz, rujan).

Klub je održao tri prezentacije disc golfa u sklopu Festivala sportske rekreacije te prezentaciju sporta studentima u sklopu Studentskog olimpijskog dana na Platku (20.9.2020.). Na promotivnim manifestacijama disc golf je upoznalo stotinjak ljudi koji su kroz informacije na štandu te na pokaznim vježbama na terenu naučili osnove igre te tehnike bacanja. 

Članstvo

Disc golf klub Eagle 2020. godinu zaključuje sa 17 aktivnih članova (3Ž i 14M). Po dobnim skupinama raspodjela je sljedeća: do 20 god. 1 član, 21-30 god. 3 člana, 31-40 god. 13 članova.

Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

Turnir: Platak Disc Golf Open 2024

Disc golf klub Eagle i ove godine organizira disc golf turnir na našem najdražem brdu - Platak DG Open 2024 . Termin održavanja turnira je 1. i 2. lipnja 2024. godine, a igrat će se kao PDGA C-tier turnir u 3 runde po 18 koševa, te finale na 6 staza za najbolje iz kategorija MPO i FPO. Turnir je ujedno i šesto kolo Hrvatske disc golf lige (HDGL) . Platak DG Open 2024 Sve informacije o turniru mogu se naći na web stranici turnira , a prijave su moguće i putem formulara na dnu stranice. Kategorije u kojima su otvorene prijave su MPO, FPO, Green i Purple, pružajući opcije za različite razine iskustva i vještina. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 22€ za MPO i FPO kategorije, te 15€ za Green i Purple. Za juniore mlađe od 18 godina, kotizacija iznosi samo 5€, pružajući im priliku da se natječu na ovom turniru po pristupačnoj cijeni. Kao i svake godine, igračima se nudi mogućnost smještaja u Veli

Poreč Open 2023

U subotu, 14. listopada, Disc golf klub Eagle (DGK Eagle) je sudjelovao na disc golf turniru u sklopu Sport Fest manifestacije u Poreču. Natjecanje se održalo na privremenom terenu pokraj dvorane Žatika sa rekordnim brojem igračica i igrača za ovaj turnir. DGK Eagle se istaknuo izvrsnim nastupima svojih članova u MPO i FPO kategorijama. Početak 1. runde Za DGK Eagle turnir je krenuo fantastično - već na drugoj stazi Josip je majstorski pogodio asa (staza 6, grupa je krenula u turnir na stazi 5) te osvojio Ace Pool  u iznosu nešto većem od 100€. 🥏⛓🎇🎉 U sklopu turnira, održano je i mini-natjecanje u puttanju, gdje je naša Marina pokazala iznimnu vještinu te zadala velike muke pobjedniku Marijanu zbog čega je na kraju nagrađena slatkom nagradom. 🙂 Josip i Marina U kategoriji MPO (Open) članovi DGK Eagle postigli su sljedeće rezultate: Vjeran Tuhtan zauzeo je izvanredno 3. mjesto. Marin Grbac ostvario je odličan rezultat osvajanjem 7. mjesta. Val Martić i Josip Bošnjaković dijele 8. m

11. Prvenstvo Hrvatske - zlato za DGK Eagle 🦅

Proteklog vikenda (16.-17.9.) održano je 11. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu na izazovnom terenu Stonehill u Stubičkim Toplicama, a članovi Disc golf klub Eagle zabilježili su zapažene rezultate.  Pobjeda za Vjerana Tuhtana u MPO U kategoriji MPO, naši su članovi pokazali svoju odlučnost i koncentraciju, ostavivši svoj trag na ljestvici najboljih: 1. mjesto - Vjeran Tuhtan 🥇🏆  7. mjesto - Val Martić 7. mjesto - Marin Grbac 12. mjesto - Josip Bošnjaković 👏🎉Čestitamo Vjeranu Tuhtanu na osvajanju svog prvog naslova prvaka Hrvatske! Vjeran je zadržao prvo mjesto od prve do posljednje runde, gdje je povećao prednost na 5 bacanja i time zapečatio svoju pobjedu. Dobri rezultati nastavili su se u Masters kategoriji MP40, gdje se Nino Krvavica izborio i osvojio 3. mjesto na podiju. 🏅 Marina Starčić Krvavica, u FPO kategoriji igrala je dobro cijeli vikend te je osvojila 6. mjesto i posebnu nagradu za najbliži "bac" do koša (CTP). 💪 Uz prvenstvo Hrvatske, rezultati turnira bod