Preskoči na glavni sadržaj

Cernik Open 2024 (DiscOver Balkan Tour) - Tuhtan i Bošnjaković najbolji!

Vikend 22. i 23. lipnja bio je rezerviran za završnicu ovogodišnjeg DiscOver Balkan disc golf Tour-a u slavonskom Cerniku na prekrasnom terenu uz jezero Bačica. Na turniru je nastupilo troje predstavnika DGK Eagle: Vjeran Tuhtan, Josip Bošnjaković i Marin Grbac kojima je ovaj turnir bio nova prilika za sakupljanje bodova u Hrvatskoj disc golf ligi.

Vjeran Tuhtan i Josip Bošnjaković (DGK Eagle)

Nakon prve runde igrane po ekstremnim vrućinama (36°C), Vjeran i Josip dijelili su šesto mjesto s 4 bacanja zaostatka za vodećim Petrovičem (SLO), dok je Marin bio odmah iza na 8. mjestu. Popodnevna runda donijela je malo osvježenje, a polovicom runde započelo je veliko nevrijeme te je ista i prekinuta te odgođena za nedjelju ujutro. Nakon odigranih 10 staza, Vjeran je ostvario izvrsnih -7 te se u potpunosti približio vodećima.

U noći na nedjelju pojavila se crijevna viroza kod 10ak igrača, uključujući naše Vjerana i Marina. Dobar subotnji rezultat bio je katalizator ozdravljenja te je Vjeran odlučio završiti rundu bez obzira na neprospavanu noć, dok Marin nije bio te sreće te se morao povući iz natjecanja. Fantastičnih Vjeranovih -9 te Josipovih -8 u drugoj rundi, rezultiralo je drugim, odnosno četvrtim mjestom te dobrom prilikom za napad na najviše stepenice postolja kroz 3. rundu. 

U trećoj rundi neizvjesnost se nastavila, bilo je nekoliko izmjena na vodećoj poziciji, te se ključan moment događa na stazama 16 i 17, gdje je Tuhtan ostvario 3 bacanja prednosti pred Petrovičem, dok su Bošnjaković i Pajko bili na samo bacanje iza, a grupa se došla na psihički i tehnički zahtjevnu stazu 18. Vjeran je po treći puta u vikendu sigurno parkirao svoj disk na nasip, izbjegao vodu te postavio dodatni pritisak pred ostale. Josip je također odlično odigrao, dok su Petrovič i Pajko nažalost skupili kaznena bacanja te na kraju završili stazu sa 6 odnosno 7 bacanja, što je rezultiralo s do kraja nedostižnih 5 bacanja prednosti za Tuhtana, ispred Bošnjakovića te fantastičnog Ignjatovića koji se iz drugog flajta probio na 3. mjesto turnira.

Već za dva tjedna na istom terenu igra se Prvenstvo Hrvatske gdje Tuhtan brani prošlogodišnju titulu prvaka. Sretno!

Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

Prvenstvo Hrvatske 2024. - Tuhtan obranio titulu

Dvanaesto izdanje Prvenstva Hrvatske igralo se 6. i 7. srpnja 2024. u Cerniku kraj Nove Gradiške. Naš klub predstavljali su: Vjeran Tuhtan, Josip Bošnjaković i Ivan Brajković. Nakon odigrane tri runde po 18 staza te finala na 9 staza naš Vjeran je obranio titulu Prvaka Hrvatske s čak 7 bacanja prednosti ispred Sudžukovića (DGK Varaždin) i Harambašića (DGK Lagoda). Josip je na kraju završio na 8. mjestu nakon tri runde, sa samo 2 bacanja zaostatka za 5. mjestom te je ostao bez finala, kao i Ivan koji je turnir završio na 13. mjestu.  Osjećaj je fantastičan, pred dva tjedna na istom terenu osvojio sam turnir u sklopu DiscOver Balkan Disc Golf Tour-a, što je bio pokazatelj da mogu očekivati dobar rezultat na PH, ali i dodatni teret. Iz runde u rundu samopouzdanje je raslo, kao i prednost nad pratiteljima sve do finalne runde gdje je cilj bio ne izgubiti prednost od 9 bacanja što sam nakraju i uspio te osvojio svoje drugo uzastopno Prvenstvo.    - rekao je Vjeran

Održan Platak DG Open 2024

Kroz vikend 1. i 2. lipnja 2024. održan je tradicionalni Platak DG Open 2024 - PDGA disc golf turnir u organizaciji DGK Eagle uz potporu Discgolf4you.com  online trgovine. Na turniru je nastupilo 40 igračica i igrača iz četiri države u šest kategorija. Osim igrača iz susjednih zemalja, valja istaknuti i nastup čak četvero američkih državljana koji su svoj boravak u Europi odlučili upotpuniti ovim disc golf natjecanjem. U dva dana natjecanja, igralo se u tri regularne runde po 18 staza te finale za najuspješnije u MPO i FPO kategorijama. Finalisti MPO kategorije U otvorenim kategorijama, kod žena pobjedu je ostvarila braniteljica naslova Tina Šimenc (+20) iz varaždinskog DGK Lagoda ispred klupske kolegice Maje Šimenc (+24) i Ire Molnar Gorički (+25) iz FDK Zagreb, dok je u muškoj konkurenciji pobjednik bio Blaž Petrovič (-18) iz Slovenije ispred Marijana Krištofića (-12) iz DGK Stubaki, te Tomislava Goričkog (-11) iz FDK Zagreb.  Od riječana najuspješniji bio je Vjeran Tuhtan odigravši