Preskoči na glavni sadržaj

Održan Platak DG Open 2024

Kroz vikend 1. i 2. lipnja 2024. održan je tradicionalni Platak DG Open 2024 - PDGA disc golf turnir u organizaciji DGK Eagle uz potporu Discgolf4you.com online trgovine. Na turniru je nastupilo 40 igračica i igrača iz četiri države u šest kategorija. Osim igrača iz susjednih zemalja, valja istaknuti i nastup čak četvero američkih državljana koji su svoj boravak u Europi odlučili upotpuniti ovim disc golf natjecanjem. U dva dana natjecanja, igralo se u tri regularne runde po 18 staza te finale za najuspješnije u MPO i FPO kategorijama.

Finalisti MPO kategorije

U otvorenim kategorijama, kod žena pobjedu je ostvarila braniteljica naslova Tina Šimenc (+20) iz varaždinskog DGK Lagoda ispred klupske kolegice Maje Šimenc (+24) i Ire Molnar Gorički (+25) iz FDK Zagreb, dok je u muškoj konkurenciji pobjednik bio Blaž Petrovič (-18) iz Slovenije ispred Marijana Krištofića (-12) iz DGK Stubaki, te Tomislava Goričkog (-11) iz FDK Zagreb. 

Od riječana najuspješniji bio je Vjeran Tuhtan odigravši rekordnu treću rundu sa samo 49 bacanja (-10) kojom se probio na 3. mjesto, osiguravši nastup u finalu MPO kategorije. Međutim, pritisak je odradio svoje na pretposljednjoj rupi te, umjesto zadržavanja prednosti na 2. mjestu, ispada iz kombinacija za postolje te završava na odličnom 4. mjestu. U MPO kategoriji nastupili su još devetoplasirani Marin Grbac (-1) te trinaestoplasirani Val Martić (+6), a u FPO nastupila je Marina Starčić Krvavica osvojivši šesto mjesto s ukupnih +60.

Vjeran Tuhtan - DGK Eagle

U juniorskoj kategoriji do 12 godina pobjedu je ostvario Adrian Dimovski, dok je u starijoj juniorskoj kategoriji do 18 godina slavio Amerikanac Jacob Harris s rezultatom +17. 

U dvije početničke kategorije pobjede su ostvarili Ryan Drendel (USA) u Green s rezultatom +11 te Zoran Krečar (DGK Lagoda) u Purple s rezultatom +25.

Ovaj turnir ujedno je i šesto kolo Hrvatske disc golf lige, a natjecanje se nastavlja turnirom u slavonskom Cerniku kraj Nove Gradiške 22. i 23. lipnja. Na Platku sljedeće disc golf natjecanje zakazano je za 24. kolovoza i manifestaciju Sportsko lice Platka, a članovi kluba već sljedećeg vikenda održavaju pokaznu radionicu disc golfa na imanju Vinarije Juričić u Bartićima kraj Labina.


Fotogalerija:Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

Najava: Platak Disc Golf Open 2024

Disc golf klub Eagle i ove godine organizira disc golf turnir na našem najdražem brdu - Platak DG Open 2024 . Termin održavanja turnira je 1. i 2. lipnja 2024. godine, a igrat će se kao PDGA C-tier turnir u 3 runde po 18 koševa, te finale na 6 staza za najbolje iz kategorija MPO i FPO. Turnir je ujedno i šesto kolo Hrvatske disc golf lige (HDGL) . Platak DG Open 2024 Sve informacije o turniru mogu se naći na web stranici turnira , a prijave su moguće i putem formulara na dnu stranice. Kategorije u kojima su otvorene prijave su MPO, FPO, Green i Purple, pružajući opcije za različite razine iskustva i vještina. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 22€ za MPO i FPO kategorije, te 15€ za Green i Purple. Za juniore mlađe od 18 godina, kotizacija iznosi samo 5€, pružajući im priliku da se natječu na ovom turniru po pristupačnoj cijeni. Kao i svake godine, igračima se nudi mogućnost smještaja u Veli

HDGL: Otvaranje sezone u Varaždinskim Toplicama

Uzbuđenje raste jer najavljujemo početak nove sezone Hrvatske disc golf lige! Prvo kolo, turnir Mars Springs, bit će održan 9. i 10. ožujka u Varaždinskim Toplicama. Ozračje će biti nabijeno pozitivnom energijom, a očekujemo veliku borbu jer je za otvaranje sezone prijavljeno više od 50 igrača. U prvom kolu, DGK Eagle predstavljat će 6 članova te će se boriti za bodove u 3 kategorije. Vjeran, Josip, Marin i Val boduju se za 1. HDGL, Marina za 1. HDGLŽ te Nino za 2. HDGL. Liga se odvija u četiri kategorije: 1. HDGL, 1. HDGLŽ, 2. HDGL i 2. HDGLŽ. Svaka kategorija donosi svoju jedinstvenu dinamiku i uzbuđenje, čime se omogućava svakom igraču da pronađe svoje mjesto u ovom uzbudljivom sportu. Sezona će obuhvatiti ukupno 10 kola, od kojih će svako biti odigrano na drugom terenu diljem Hrvatske. To znači da nas čeka raznolikost terena, različite taktike i izazovi, stvarajući dinamičnu i uzbudljivu sezonu, a u prosincu će se pokazati koji igrači i kl