Preskoči na glavni sadržaj

Blooming Hills: Pobjeda u Purple kategoriji

U subotu, 3. travnja, na terenu Spa Hills u Toplicama Sv. Martin održan je prvi turnir ovogodišnje Hrvatske disc golf lige na kojem su nastupila dva naša predstavnika: Vjeran Tuhtan u MPO i Marin Grbac u Purple diviziji (igrači bez PDGA rejtinga ili s rejtingom ispod 800). Jednodnevni turnir za početak sezone igran je u dvije runde na zahtjevnom terenu (PAR 58, 2074m).

Blooming Hills
Staza 16, Blooming Hills

Nadali smo se nastupu 6-8 naših predstavnika, no zbog potencijalne izloženosti korona virusom, nastupili smo u manjem broju, ali s odličnim rezultatima. Nakon prve turnirske runde, Grbac je s odličnom igrom u svojoj kategoriji osigurao vodstvo s čak šest bacanja zalihe za drugu rundu. Tuhtan je prvu rundu završio na dijeljenom četvrtom mjestu, uz zaostatak od četiri bacanja za vodećim Mesarićem (DGK Zrinski). Dugo je Tuhtan bio u borbi za vrh, ali nažalost na stazi 11 odigrao je quadruple bogey (+4) što se pokazalo kao finalni zaostatak za vodećim nakon prve runde. 

Drugu rundu je Grbac započeo mirno, ali sa četvrte pozicije približavao se Magdić (FDK Zagreb), koji se u jednom trenutku približio na samo bacanje iza Grpca. Do kraja runde nije bilo šanse za prolazak te je Grbac upisao svoju prvu pobjedu s četiri bacanja prednosti nad drugoplasiranim Magdićem. 

DGK Eagle na turniru Blooming Hills
DGK Eagle na turniru Blooming Hills

Ulaskom u drugu rundu, u MPO kategoriji vodeći dvojac (Mesarić, Gorički) odvojio se od ostatka igrača na nekoliko bacana prednosti, ali uzbudljiva borba vodila se za treće mjesto između Vuckovića (DGK Varaždin), Mikića (DGK Zrinski), Tuhtana (DGK Eagle), Šimenca (DGK Lagoda) i Đuraka (DGK Varaždin). U zadnjih nekoliko staza Šimenc je izborio treće mjesto s bacanjem prednosti ispred trodiobe 4. mjesta (Đurak, Tuhtan, Vucković), dok je Mikić završio iza njih na 7. mjestu. Mesarić je osvojio turnir s 2 bacanja prednosti ispred Goričkog (FDK Zagreb).

Nažalost, na turniru nismo imali predstavnice u FPO konkurenciji, ali valja istaknuti da se kroz obje runde vodila napeta borba između Molnar Gorički (FDK Zagreb) i Pajtak (DGK Varaždin) gdje je pobjedu osvojila Molnar Gorički s tri bacanja prednosti.

Na turniru je nastupilo ukupno 21 igračica i igrač u tri kategorije. Nakon odigranog jednog kola Hrvatske disc golf lige, DGK Eagle nalazi se na 5. mjestu u poretku klubova.

HDGL - Poredak klubova
HDGL - Poredak klubova


Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

Turnir: Platak Disc Golf Open 2024

Disc golf klub Eagle i ove godine organizira disc golf turnir na našem najdražem brdu - Platak DG Open 2024 . Termin održavanja turnira je 1. i 2. lipnja 2024. godine, a igrat će se kao PDGA C-tier turnir u 3 runde po 18 koševa, te finale na 6 staza za najbolje iz kategorija MPO i FPO. Turnir je ujedno i šesto kolo Hrvatske disc golf lige (HDGL) . Platak DG Open 2024 Sve informacije o turniru mogu se naći na web stranici turnira , a prijave su moguće i putem formulara na dnu stranice. Kategorije u kojima su otvorene prijave su MPO, FPO, Green i Purple, pružajući opcije za različite razine iskustva i vještina. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 22€ za MPO i FPO kategorije, te 15€ za Green i Purple. Za juniore mlađe od 18 godina, kotizacija iznosi samo 5€, pružajući im priliku da se natječu na ovom turniru po pristupačnoj cijeni. Kao i svake godine, igračima se nudi mogućnost smještaja u Veli

11. Prvenstvo Hrvatske - zlato za DGK Eagle 🦅

Proteklog vikenda (16.-17.9.) održano je 11. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu na izazovnom terenu Stonehill u Stubičkim Toplicama, a članovi Disc golf klub Eagle zabilježili su zapažene rezultate.  Pobjeda za Vjerana Tuhtana u MPO U kategoriji MPO, naši su članovi pokazali svoju odlučnost i koncentraciju, ostavivši svoj trag na ljestvici najboljih: 1. mjesto - Vjeran Tuhtan 🥇🏆  7. mjesto - Val Martić 7. mjesto - Marin Grbac 12. mjesto - Josip Bošnjaković 👏🎉Čestitamo Vjeranu Tuhtanu na osvajanju svog prvog naslova prvaka Hrvatske! Vjeran je zadržao prvo mjesto od prve do posljednje runde, gdje je povećao prednost na 5 bacanja i time zapečatio svoju pobjedu. Dobri rezultati nastavili su se u Masters kategoriji MP40, gdje se Nino Krvavica izborio i osvojio 3. mjesto na podiju. 🏅 Marina Starčić Krvavica, u FPO kategoriji igrala je dobro cijeli vikend te je osvojila 6. mjesto i posebnu nagradu za najbliži "bac" do koša (CTP). 💪 Uz prvenstvo Hrvatske, rezultati turnira bod

Poreč Open 2023

U subotu, 14. listopada, Disc golf klub Eagle (DGK Eagle) je sudjelovao na disc golf turniru u sklopu Sport Fest manifestacije u Poreču. Natjecanje se održalo na privremenom terenu pokraj dvorane Žatika sa rekordnim brojem igračica i igrača za ovaj turnir. DGK Eagle se istaknuo izvrsnim nastupima svojih članova u MPO i FPO kategorijama. Početak 1. runde Za DGK Eagle turnir je krenuo fantastično - već na drugoj stazi Josip je majstorski pogodio asa (staza 6, grupa je krenula u turnir na stazi 5) te osvojio Ace Pool  u iznosu nešto većem od 100€. 🥏⛓🎇🎉 U sklopu turnira, održano je i mini-natjecanje u puttanju, gdje je naša Marina pokazala iznimnu vještinu te zadala velike muke pobjedniku Marijanu zbog čega je na kraju nagrađena slatkom nagradom. 🙂 Josip i Marina U kategoriji MPO (Open) članovi DGK Eagle postigli su sljedeće rezultate: Vjeran Tuhtan zauzeo je izvanredno 3. mjesto. Marin Grbac ostvario je odličan rezultat osvajanjem 7. mjesta. Val Martić i Josip Bošnjaković dijele 8. m