Preskoči na glavni sadržaj

Platak DG Open 2021

Svoj su dolazak najavili Estonci Kristin Tattar, pobjednica otvorenog prvenstva SAD-a i Kanade iz 2019. godine te dvostruka pobjednica Euro Tour-a, i Silver Latt, višestruki prvak Estonije i pobjednik Euro Tour-a 2019. godine. Uz njih, na turniru će nastupiti i trojica najbolje rangiranih Austrijanaca.

Platak DG Open

U subotu 12. i nedjelju 13. lipnja 2021. na disc golf terenu u sklopu RSRTC Platak održava se Platak DG Open - dvodnevni međunarodni disc golf turnir u organizaciji riječkog Disc golf kluba Eagle. Na Platku se očekuje više od 50 igračica i igrača iz Austrije, Estonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske koji će se nadmetati u četiri kategorije kroz dva turnirska dana. Svakako valja istaknuti činjenicu da su svoj dolazak najavili Estonci Kristin Tattar, pobjednica otvorenog prvenstva SAD-a i Kanade iz 2019. godine te dvostruka pobjednica Euro Tour-a, te Silver Latt, višestruki prvak Estonije i pobjednik Euro Tour-a 2019. godine. Uz njih, na turniru će nastupiti i trojica najbolje rangiranih Austrijanaca, braća Amann te Robin Binder. Ovo svakako predstavlja dodatnu motivaciju i izazov za najbolje hrvatske disc golfere kojima se nastup na turniru dodatno boduje i za Hrvatsku disc golf ligu (HDGL). Riječani imaju razloga za optimizam, naime, na turniru će nastupiti prošlogodišnji pobjednik Božidar Marić, a Vjeran Tuhtan može se pohvaliti pobjedom na nedavno održanom turniru u Varaždinu. Uz njih, nastupit će još desetak igračica i igrača DGK Eagle.

Gledatelji, prema trenutnim preporukama HZJZ-a, nisu dozvoljeni, ali pošto se teren nalazi na gotovo 50 hektara otvorene površine, prolaznici će biti u mogućnosti vidjeti atraktivne letove “frizbija” koji najboljim igračima nerijetko lete i preko 130 metara. 

Službeni dio turnira počinje u subotu u 10.00h, sastankom igrača ispred Velikog doma Platak. Nakon čega redovni dio natjecanja započinje u 11.00h prvom turnirskom rundom. Poslijepodnevne aktivnosti započinju održavanjem mini-natjecanja Fun Putting Game, dok se regularni dio turnira nastavlja popodnevnom rundom od 17.00h.

U nedjelju su na rasporedu 3. runda (9.30h) te finale natjecanja (13.00h) u kojem će nastupiti po pet najboljih iz MPO i FPO divizije. Ukoliko natjecanje bude teklo prema planu, proglašenje pobjednika održat će se u 14.30h ispred Velikog doma Platak.

Program turnira:

Subota, 12.6.2021.:
11.00 - 14.00 - Runda 1
15.00 - Fun Putting Game
17.00 - 20.00 - Runda 2

Nedjelja, 13.6.2021.:
09.30 - 12.30 - Runda 3
13.00 - 14.00 - Finale (MPO, FPO)
14.30 - Proglašenje pobjednika

Disc golf

Sve informacije vezano uz natjecanje dostupne su na https://platak-open.dgk-eagle.hr/ te na facebook i web stranici “Disc golf klub Eagle” (https://www.dgk-eagle.hr). 

Disc golf se igra slično kao i klasični golf uz razliku da umjesto udaranja loptice palicom, igrači bacanjem posebnih letećih diskova (frizbija) pokušavaju disk ubaciti u disc golf koš. Osnovna oprema potrebna za igru su plastični ili gumeni diskovi različitih težina koji se razlikuju prema karakteristikama leta. U doba socijalnog distanciranja disc golf je idealna aktivnost u kojoj ćete se sigurno i zabaviti! 

Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

HDGL: Otvaranje sezone u Varaždinskim Toplicama

Uzbuđenje raste jer najavljujemo početak nove sezone Hrvatske disc golf lige! Prvo kolo, turnir Mars Springs, bit će održan 9. i 10. ožujka u Varaždinskim Toplicama. Ozračje će biti nabijeno pozitivnom energijom, a očekujemo veliku borbu jer je za otvaranje sezone prijavljeno više od 50 igrača. U prvom kolu, DGK Eagle predstavljat će 6 članova te će se boriti za bodove u 3 kategorije. Vjeran, Josip, Marin i Val boduju se za 1. HDGL, Marina za 1. HDGLŽ te Nino za 2. HDGL. Liga se odvija u četiri kategorije: 1. HDGL, 1. HDGLŽ, 2. HDGL i 2. HDGLŽ. Svaka kategorija donosi svoju jedinstvenu dinamiku i uzbuđenje, čime se omogućava svakom igraču da pronađe svoje mjesto u ovom uzbudljivom sportu. Sezona će obuhvatiti ukupno 10 kola, od kojih će svako biti odigrano na drugom terenu diljem Hrvatske. To znači da nas čeka raznolikost terena, različite taktike i izazovi, stvarajući dinamičnu i uzbudljivu sezonu, a u prosincu će se pokazati koji igrači i kl

Disc golf klub Eagle na DraFo Warmup Turniru u Varaždinu

Proteklog vikenda članovi Disc Golf Kluba Eagle (DGK Eagle) su se okupili na izazovnom DraFo Warmup turniru u Varaždinu. Turnir je održan na terenu uz varaždinsku sportsku dvoranu, pružajući igračima pravu testiranje njihovih vještina. Nino Krvavica Turnir je obuhvatio pet divizija: MPO, FPO, Red, Green i Purple. Klub je ponosno predstavljalo troje članova: Vjeran Tuhtan u MPO, Nino Krvavica u Red kategoriji te Marina Starčić Krvavica u FPO kategoriji. Vjeran Tuhtan Marina Starčić Krvavica Rezultati su bili impresivni, a evo kako su se naši članovi plasirali u svojim kategorijama: MPO Kategorija: 1. Tomislav Goricki - 185 (+5) 2. Nino Durak - 187 (+7) 2. Christian Koller - 187 (+7) 4. Aleksandar Aki Vuckovic - 189 (+9) 5. Aleksandar Bato Sudžukovic - 190 (+10) 6. Dinko Šimenc - 190 (+10) 7. Vjeran Tuhtan - 194 (+14) 8. Tomislav Ćavar - 195 (+15) 9. Borna Vardić - 196 (+16) 10. Toni Denona - 202 (+22) 11. Michael Narath - DNF FPO Kategorija: 1. Ana Goricki - 203 (+23) 2. Raphae

11. Prvenstvo Hrvatske - zlato za DGK Eagle 🦅

Proteklog vikenda (16.-17.9.) održano je 11. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu na izazovnom terenu Stonehill u Stubičkim Toplicama, a članovi Disc golf klub Eagle zabilježili su zapažene rezultate.  Pobjeda za Vjerana Tuhtana u MPO U kategoriji MPO, naši su članovi pokazali svoju odlučnost i koncentraciju, ostavivši svoj trag na ljestvici najboljih: 1. mjesto - Vjeran Tuhtan 🥇🏆  7. mjesto - Val Martić 7. mjesto - Marin Grbac 12. mjesto - Josip Bošnjaković 👏🎉Čestitamo Vjeranu Tuhtanu na osvajanju svog prvog naslova prvaka Hrvatske! Vjeran je zadržao prvo mjesto od prve do posljednje runde, gdje je povećao prednost na 5 bacanja i time zapečatio svoju pobjedu. Dobri rezultati nastavili su se u Masters kategoriji MP40, gdje se Nino Krvavica izborio i osvojio 3. mjesto na podiju. 🏅 Marina Starčić Krvavica, u FPO kategoriji igrala je dobro cijeli vikend te je osvojila 6. mjesto i posebnu nagradu za najbliži "bac" do koša (CTP). 💪 Uz prvenstvo Hrvatske, rezultati turnira bod