Preskoči na glavni sadržaj

Varaždin: Prvenstvo Hrvatske 2021.

Proteklog vikenda na terenu uz sportsku dvoranu Arena Varaždin održano je 9. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu. Organizator prvenstva bio je Hrvatski flying disc savez, dok je izvršni organizator bio Disc golf klub Lagoda. Na prvenstvu je sudjelovalo 39 igračica i igrača iz 7 klubova, a natjecanja su se odvijala u subotu i nedjelju 25. i 26. rujna. Kako je oba dana bilo prekrasno toplo jesensko vrijeme igrači su mogli pokazati najbolje što znaju, no trebalo je zadržati i koncentraciju kroz cijelo natjecanje jer igrale su se tri pune runde od 18 staza, svaka trajanja od preko 3 sata, te finalna runda na 9 staza.

Disc golf Prvenstvo Hrvatske 2021.
Foto: Lagoda Disc Golf

Titule državnih prvaka odnijeli su Zagrepčanin Noa Ćavar u konkurenciji juniora, Varaždinka Danica Pajtak kod žena, te Čakovčani Mario Mesarić u muškoj kategoriji te Radule Mikić u muškoj kategoriji preko 40 godina.

U juniorskoj kategoriji Noa Ćavar iz Flying disc kluba Zagreb, najiskusniji Hrvatski mladi disc golfer, nije imao konkurenciju u borbi za zlatnu medalju, te je sigurno došao do nje odigravši cijeli turnir značajno iznad svog rejtinga. Za drugo mjesto su se dugo borila dva igrača Flying disc kluba Nova Gradiška – David Glavičić i Luka Kruljac pri čemu se pred kraj prvenstva David uspio odvojiti od Luke i osvojiti srebrnu medalju.

Foto: Lagoda Disc Golf

U ženskoj kategoriji Danica Pajtak iz Disc golf kluba Varaždin je, nakon 2016. i 2018. godine,  osvojila svoju treću titulu najbolje u državi. Tijekom prve tri runde borba u ovoj kategoriji je bila neizvjesna, i iako je Danica bila u vodstvu od druge runde nadalje, Maja Šimenc iz varaždinskog Disc golf kluba Lagoda te Ira Molnar-Gorički iz Flying disc kluba Zagreb su cijelo vrijeme prijetile i ostavljale otvorenim borbu za sva tri mjesta na postolju. No, u konačnici je Danica odigrala finalnih 9 staza najbolje te uzela zlato, dok je Maja sa jednim bacanjem prednosti pred Irom osvojila srebro.

Foto: Lagoda Disc Golf

U kategoriji muških iznad 40 godina Radule Mikić iz Čakovečkog Disc golf kluba Zrinski je osvojio svoju drugu titulu prvaka. Natjecanje u ovoj kategoriji igralo se tek drugi puta, nakon 2018. godine, a kako je ovom prigodom u njoj sudjelovalo 7 natjecatelja, vjerujemo da će daljnjim razvojem sporta, od sada to biti stalna kategorija državnog prvenstva. Drugo mjesto je osvojio Tomislav Ćavar iz Flying disc kluba Zagreb, a na treće se plasirao Anđelko Zrinski< iz Sportsko-rekreativne udruge Zagorje.

Foto: Lagoda Disc Golf

U tradicionalno najbrojnijoj, muškoj kategoriji, sudjelovalo je 14 natjecatelja, a u ozbiljnoj konkurenciji za mjesta na podiju bilo je čak 9 igrača, pa je borba za medalje bila doista neizvjesna sve do samog kraja. U konačnici titulu prvaka države, nakon osvojenog drugog mjesta godinu ranije, ponio je Mario Mesarić iz Čakovečkog disc golf kluba Zrinski. Samo jedno bacanje iza pobjednika, natjecanje su završili članovi Disc golf kluba Varaždin – Aki Vucković i Nino Đurak. Kako prema propozicijama natjecanja podjela mjesta na podiju nije moguća njih dva su krenuli u doigravanje gdje je nakon prve staze bolji bio Đurak i tako osvojio srebrnu medalju, dok je brončana pripala Vuckoviću. Članovi riječkog kluba Eagle, Božidar Marić i Josip Bošnjaković, osvojili su 4. i 5. mjesto konačnog poretka.

Foto: Lagoda Disc Golf

Osim službenih natjecateljskih kategorija održano je natjecanje i u rekreativnim kategorijama namijenjenim početnicima gdje su najbolji bili Laura Žiković i Val Martić iz riječkog Disc golf kluba Eagle.

Cjelokupni rezultati prvenstva nalaze se na stranici svjetskog disc golf udruženja igrača PDGA: www.pdga.com/tour/event/54257 

Foto: Lagoda Disc Golf

Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

Turnir: Platak Disc Golf Open 2024

Disc golf klub Eagle i ove godine organizira disc golf turnir na našem najdražem brdu - Platak DG Open 2024 . Termin održavanja turnira je 1. i 2. lipnja 2024. godine, a igrat će se kao PDGA C-tier turnir u 3 runde po 18 koševa, te finale na 6 staza za najbolje iz kategorija MPO i FPO. Turnir je ujedno i šesto kolo Hrvatske disc golf lige (HDGL) . Platak DG Open 2024 Sve informacije o turniru mogu se naći na web stranici turnira , a prijave su moguće i putem formulara na dnu stranice. Kategorije u kojima su otvorene prijave su MPO, FPO, Green i Purple, pružajući opcije za različite razine iskustva i vještina. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 22€ za MPO i FPO kategorije, te 15€ za Green i Purple. Za juniore mlađe od 18 godina, kotizacija iznosi samo 5€, pružajući im priliku da se natječu na ovom turniru po pristupačnoj cijeni. Kao i svake godine, igračima se nudi mogućnost smještaja u Veli

Poreč Open 2023

U subotu, 14. listopada, Disc golf klub Eagle (DGK Eagle) je sudjelovao na disc golf turniru u sklopu Sport Fest manifestacije u Poreču. Natjecanje se održalo na privremenom terenu pokraj dvorane Žatika sa rekordnim brojem igračica i igrača za ovaj turnir. DGK Eagle se istaknuo izvrsnim nastupima svojih članova u MPO i FPO kategorijama. Početak 1. runde Za DGK Eagle turnir je krenuo fantastično - već na drugoj stazi Josip je majstorski pogodio asa (staza 6, grupa je krenula u turnir na stazi 5) te osvojio Ace Pool  u iznosu nešto većem od 100€. 🥏⛓🎇🎉 U sklopu turnira, održano je i mini-natjecanje u puttanju, gdje je naša Marina pokazala iznimnu vještinu te zadala velike muke pobjedniku Marijanu zbog čega je na kraju nagrađena slatkom nagradom. 🙂 Josip i Marina U kategoriji MPO (Open) članovi DGK Eagle postigli su sljedeće rezultate: Vjeran Tuhtan zauzeo je izvanredno 3. mjesto. Marin Grbac ostvario je odličan rezultat osvajanjem 7. mjesta. Val Martić i Josip Bošnjaković dijele 8. m

11. Prvenstvo Hrvatske - zlato za DGK Eagle 🦅

Proteklog vikenda (16.-17.9.) održano je 11. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu na izazovnom terenu Stonehill u Stubičkim Toplicama, a članovi Disc golf klub Eagle zabilježili su zapažene rezultate.  Pobjeda za Vjerana Tuhtana u MPO U kategoriji MPO, naši su članovi pokazali svoju odlučnost i koncentraciju, ostavivši svoj trag na ljestvici najboljih: 1. mjesto - Vjeran Tuhtan 🥇🏆  7. mjesto - Val Martić 7. mjesto - Marin Grbac 12. mjesto - Josip Bošnjaković 👏🎉Čestitamo Vjeranu Tuhtanu na osvajanju svog prvog naslova prvaka Hrvatske! Vjeran je zadržao prvo mjesto od prve do posljednje runde, gdje je povećao prednost na 5 bacanja i time zapečatio svoju pobjedu. Dobri rezultati nastavili su se u Masters kategoriji MP40, gdje se Nino Krvavica izborio i osvojio 3. mjesto na podiju. 🏅 Marina Starčić Krvavica, u FPO kategoriji igrala je dobro cijeli vikend te je osvojila 6. mjesto i posebnu nagradu za najbliži "bac" do koša (CTP). 💪 Uz prvenstvo Hrvatske, rezultati turnira bod