Preskoči na glavni sadržaj

PH 2022: Tuhtanu 3. mjesto

Za titulu prvaka Hrvatske borilo se 35 natjecateljica i natjecatelja u četiri kategorije kroz dva turnirska dana. Pobjede su ostvarili Ćavar (FDK Zagreb) u juniorskoj, Mikić (DGK Varaždin) u veteranskoj, Gorički (FDK Zagreb) u ženskoj te Đurak (DGK Varaždin) u open kategoriji. Riječanin Tuhtan (DGK Eagle) osvojio je broncu.

Proteklog se vikenda na Platku igralo 10. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u disc golfu u organizaciji Disc golf kluba Eagle iz Rijeke i Hrvatskog flying disc saveza. Kroz dva turnirska dana igralo se u tri runde u kojima se 35 natjecateljica i natjecatelja iz 7 klubova borilo za titulu u četiri divizije - juniorskoj (MJ18), veteranskoj (MP40), ženskoj (FPO) te open (MPO). DGK Eagle predstavljalo je šestero natjecatelja: Starčić Krvavica u FPO te Tuhtan, Bošnjaković, Grbac, Martić i Krvavica u MPO.

Vjeran Tuhtan, DGK Eagle
Vjeran Tuhtan (DGK Eagle)

Prvog dana natjecanja vrijeme je bilo naklonjeno igračima te su odigrane dvije runde po uglavnom suhom terenu. U svim kategorijama vodila se neizvjesna borba za postolje, juniori su bili na samo tri bacanja razlike, a u veteranskoj kategoriji je čak četvero igrača lovilo prošlogodišnjeg pobjednika Mikića (DGK Varaždin). Najveću prednost ostvarila je perspektivna Ana Gorički (FDK Zagreb) - čak 12 bacanja pred drugoplasiranom Geček (DGK Varaždin) dok je u Open kategoriji poveo Đurak (DGK Varaždin) ispred klupskog kolege Vuckovića te Tuhtana i Bošnjakovića (oba DGK Eagle, Rijeka) koji su zaostajali svega 4 odnosno 5 bacanja za vodećim. 

Drugog dana natjecanja padala je jaka kiša uz mjestimičnu maglu te se po teškim uvjetima odigrala treća runda natjecanja u kojoj nije bilo promjena na vrhu. Natjecanje je po planu trebalo završiti finalnom rundom u svim kategorijama, međutim vodstvo turnira u dogovoru s natjecateljima odlučilo je da će se finale igrati samo u open kategoriji. Nakon polusatne odgode zbog magle, finale je započeto, međutim zbog iznimno guste magle natjecanje je prekinuto te su pobjednici proglašeni prema rezultatima odigrane tri runde. 


Disc golf sezona u Hrvatskoj nije gotova, do kraja godine igrat će se još 5 kola Hrvatske disc golf lige, a već sljedećeg vikenda (1.-2.10.) na rasporedu je Stonehill Open na terenu u Stubičkim Toplicama. 

Zainteresirani za disc golf uvijek se mogu javiti u klub putem naše Facebooka, Instagrama ili web stranice (www.dgk-eagle.hr).


Rezultati PH (PDGA):

Juniori: 1. Ćavar (FDK Zagreb), 2. Kruljac, 3. Mokricki (oba FDK Nova Gradiška)
Veterani: 1. Mikić (DGK Varaždin), 2. Ćavar (FDK Zagreb), 3. Zrinski (DGK Stubaki)
Žene: 1. Gorički (FDK Zagreb), 2. Geček (DGK Varaždin), 3. Šimenc (DGK Lagoda)
Open: 1. Đurak, 2. Vucković (oba DGK Varaždin), 3. Tuhtan (DGK Eagle)






Primjedbe

Novosti iz DGK Eagle:

HDGL: Otvaranje sezone u Varaždinskim Toplicama

Uzbuđenje raste jer najavljujemo početak nove sezone Hrvatske disc golf lige! Prvo kolo, turnir Mars Springs, bit će održan 9. i 10. ožujka u Varaždinskim Toplicama. Ozračje će biti nabijeno pozitivnom energijom, a očekujemo veliku borbu jer je za otvaranje sezone prijavljeno više od 50 igrača. U prvom kolu, DGK Eagle predstavljat će 6 članova te će se boriti za bodove u 3 kategorije. Vjeran, Josip, Marin i Val boduju se za 1. HDGL, Marina za 1. HDGLŽ te Nino za 2. HDGL. Liga se odvija u četiri kategorije: 1. HDGL, 1. HDGLŽ, 2. HDGL i 2. HDGLŽ. Svaka kategorija donosi svoju jedinstvenu dinamiku i uzbuđenje, čime se omogućava svakom igraču da pronađe svoje mjesto u ovom uzbudljivom sportu. Sezona će obuhvatiti ukupno 10 kola, od kojih će svako biti odigrano na drugom terenu diljem Hrvatske. To znači da nas čeka raznolikost terena, različite taktike i izazovi, stvarajući dinamičnu i uzbudljivu sezonu, a u prosincu će se pokazati koji igrači i kl

Disc golf klub Eagle na DraFo Warmup Turniru u Varaždinu

Proteklog vikenda članovi Disc Golf Kluba Eagle (DGK Eagle) su se okupili na izazovnom DraFo Warmup turniru u Varaždinu. Turnir je održan na terenu uz varaždinsku sportsku dvoranu, pružajući igračima pravu testiranje njihovih vještina. Nino Krvavica Turnir je obuhvatio pet divizija: MPO, FPO, Red, Green i Purple. Klub je ponosno predstavljalo troje članova: Vjeran Tuhtan u MPO, Nino Krvavica u Red kategoriji te Marina Starčić Krvavica u FPO kategoriji. Vjeran Tuhtan Marina Starčić Krvavica Rezultati su bili impresivni, a evo kako su se naši članovi plasirali u svojim kategorijama: MPO Kategorija: 1. Tomislav Goricki - 185 (+5) 2. Nino Durak - 187 (+7) 2. Christian Koller - 187 (+7) 4. Aleksandar Aki Vuckovic - 189 (+9) 5. Aleksandar Bato Sudžukovic - 190 (+10) 6. Dinko Šimenc - 190 (+10) 7. Vjeran Tuhtan - 194 (+14) 8. Tomislav Ćavar - 195 (+15) 9. Borna Vardić - 196 (+16) 10. Toni Denona - 202 (+22) 11. Michael Narath - DNF FPO Kategorija: 1. Ana Goricki - 203 (+23) 2. Raphae

11. Prvenstvo Hrvatske - zlato za DGK Eagle 🦅

Proteklog vikenda (16.-17.9.) održano je 11. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu na izazovnom terenu Stonehill u Stubičkim Toplicama, a članovi Disc golf klub Eagle zabilježili su zapažene rezultate.  Pobjeda za Vjerana Tuhtana u MPO U kategoriji MPO, naši su članovi pokazali svoju odlučnost i koncentraciju, ostavivši svoj trag na ljestvici najboljih: 1. mjesto - Vjeran Tuhtan 🥇🏆  7. mjesto - Val Martić 7. mjesto - Marin Grbac 12. mjesto - Josip Bošnjaković 👏🎉Čestitamo Vjeranu Tuhtanu na osvajanju svog prvog naslova prvaka Hrvatske! Vjeran je zadržao prvo mjesto od prve do posljednje runde, gdje je povećao prednost na 5 bacanja i time zapečatio svoju pobjedu. Dobri rezultati nastavili su se u Masters kategoriji MP40, gdje se Nino Krvavica izborio i osvojio 3. mjesto na podiju. 🏅 Marina Starčić Krvavica, u FPO kategoriji igrala je dobro cijeli vikend te je osvojila 6. mjesto i posebnu nagradu za najbliži "bac" do koša (CTP). 💪 Uz prvenstvo Hrvatske, rezultati turnira bod